Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

"Τορπίλη" Ναύαρχου Λυμπέρη κατά Θ. Πάγκαλου



Με αφορμή τις Δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου στην εκπομπή «Η Άλλη Όψη» του Μ. Κωττάκη, η γνώμη, όχι μόνον η δική μου αλλά και όλων των πολιτών, είναι ότι ο Θ. Πάγκαλος τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο κάθε έτους παρεκτρέπεται. Γνωρίζει ότι αυτούς τους μήνες επανέρχονται στη μνήμη των Ελλήνων τα αδικήματά του. Αυτά που αφορούν τα Ίμια και την υπόθεση Οτσαλάν, οι ευθύνες και η ενοχή του.
Σ΄ αυτές τις ανά έτος επαναλαμβανόμενες παρεκτροπές, προκλήσεις, όπως η σουπιά με το μελάνι, δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω. Ο Θ. Πάγκαλος αποτελεί μια θλιβερή εικόνα της δημόσιας ζωής και του δημοκρατικού χώρου. Η δική μου στάση για τα Ίμια είναι γνωστή και διατυπωμένη έγγραφα.
Υπάρχει όμως ένα άλλο ζήτημα που αφορά στη δημοκρατία μας, στον τρόπο διεξαγωγής του διαλόγου και στον πολιτισμό στον τομέα της πληροφόρησης. Ο κος Μ. Κωττάκης, παρόλο που είχε πληροφορηθεί από τους οικείους μου την έκτακτη εισαγωγή μου στο Ναυτικό Νοσοκομείο (Παρασκευή 16-1-09) λόγω σοβαρού τροχαίου ατυχήματος και επόμενα αδυναμίας οποιασδήποτε απάντησής μου, δεν έκανε καμία αναφορά στην εκπομπή, πριν ή μετά. Αυτό το σοβαρό παράπτωμά του οφείλει να απασχολήσει την Ένωση Συντακτών, τη ΝΕΤ, το Κοινοβούλιο και την Κυβέρνηση. Το αντιήθος του Θ. Πάγκαλου οφείλει να εξισορροπείται από το ήθος των θεσμών.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ

5 σχόλια:

beelovers είπε...

πεστα Ναυαρχε . Να αγιάσει το στόμα σου

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος είπε να τον κρίνουμε ως υπουργό Παιδείας και υπουργό Εξωτερικών.
Ναι εν δυνάμει Πρωθυπουργέ της χώρας θα σε κρίνουμε:
Για τους χορούς που έριχνες με τον Ισμαήλ Τζεμ υπό αμερικανικές εντολές.
Για τις προτάσεις περί καλλιέργειας κάνναβης στα μπαλκόνια μας.
Για το μεγαλόπνοο σχέδιο περί ανασφάλιστης εργασίας των νέων.
Για τις επιλογές συνεργατών τύπου Ματσούκα Καραχασάν και προσφάτως του μουσουλμάνου βουλευτή Θράκης που άκουσον-άκουσον ζητάει από την Τουρκία να έλθει να τους διεκδικήσει….και ούτε που του έκανε παρατήρηση αντί να τον διαγράψεις από το ΠΑΣΟΚ για καταπάτηση του όρκου του στη Βουλή των Ελλήνων.
Για τη στάση σου στο βιβλίο ιστορίας της κας Ρεπούση (περί συνωστισμού της Σμύρνης κ.λ.π)
Για τη μουγκαμάρα στην προδοσία του Οτσαλάν.
Για τη μουγκαμάρα στη ληστεία του Χρηματιστηρίου.
Για τη συμφωνία σου στο σχέδιο Ανάν που θα καταδίκαζε την Κύπρο.
Για τη μουγκαμάρα στο πλιάτσικο στα χρόνια του Σημίτη(Ο Πάγγαλος είπε ότι επί Σημίτη διαλύθηκε η Ελλάδα).
Για τη μέχρι παρεξηγήσεως υποστήριξη των μεταναστών (τους έχει τάξει Ελληνική υπηκοότητα, δικάιωμα ψήφου κ.λ.π) ενώ ταυτόχρονα διαφωνεί για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού.
Για τη μουγκαμάρα στο σκάνδαλο της «Siemens» .
Για τη ένοχη σιωπή σου στην επαναλαμβανόμενη(μέχρι και πρόσφατα) θέση της αρμόδιας για θέματα παιδείας Διαμάντο….Μπίλντεμπεργκ…που υποστηρίζει μετά επιτάσεως την εισαγωγή της Αγγλικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του Ελληνικού Κράτους (μόνο το Μπαγκλαντές,Ινδία,Πακιστάν κ.α αποικίες της Αγγλίας έχουν ως επίσημη γλώσσα την Αγγλική).
Άραγε θα γραφτεί η δεύτερη επίσημη γλώσσα και στο Δελτίο Αστυνομ. Ταυτότητας?

Ανώνυμος είπε...

Τον Ναύαρχο Λυμπέρη τον γνωρίζω από τα Χρόνια του Ναυτικού.Ημουν στο επιτελείο του στις μεταθέσεις ναυτών(1985).
Τιμή και δόξα στον Ναύαρχο!!!τον δίκαιο ,ακέραιο,υπηρεσιακό,πατριώτη,οικογενείαρχη,φιλόπατρη.
Ναύαρχε να σε έχει καλά ο θεός και υγεία πάντα να έχεις.
Έχουν γνώση οι φύλακες Ναύαρχε!!!
Και κάποτε θα λογοδοτήσουν..
Υ.Γ Ημουν με το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του Μεγάλου Ανδρέα Παπανδρέου ..αλλά το κατάντησαν οι Σημιτοφύλακες κατάπτυστο...
etherovamon

Ανώνυμος είπε...

Αρχηγέ, Ναύαρχε Λυμπέρη. Το ύψος και το ήθος σας είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει σ΄αυτόν τον "κοντόσταυλο" Τι το θέλατε όμως να μας διατάξτε τότε να παρακολουθήσουμε την ομιλία του πάγκαλου στο αμφιθέατρο του ΑΣ για να προβάλετε αυτόν και έμμεσα το κόμα του ; Τι τις θέλατε τις πράσινες φωτοβολίδες που βάζαμε στις Casex όταν εντοπίζαμε υποβρύχιο εσεις απο τον Κουντουριώτη και μεις από το Σφενδόνη ; Δεν άξιζε τον κόπο.
Με εκτίμηση: Ο Προιστάμενος του Ε.Κ. Σαλαμίνος.

ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΣ είπε...

Eπιθυμώ να πληροφορηθώ την ταχυδρομική διεύθυνση του Ναυάρχου Χρήστου Λυμπέρη τον οποίον γνώρισα όταν υπηρέτησα την θητεία μου στο Π.Ν. και συγκεκριμένα στο ΚΕ.ΚΑΝ την εποχή 1962-64
Εκεί υπηρέτησε ένα διάστημα και ο δίδιος.
Παπαχριστοδούλου Νικόλαος
koroneia41@yahoo.gr