Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός, για κλοπή και ψευδορκία στη Θήβα


Συνελήφθη, στις 19-09-2012) στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 30χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για ψευδορκία και κλοπή καλωδίων φωτισμού από κοινού με δύο συνεργούς του, των οποίων τα στοιχεία ταυτότητας διερευνώνται.  


Ειδικότερα την 18-09-2012 το απόγευμα, οι τρεις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 30χρονου, στην 97η χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και αφαίρεσαν (600) μέτρα καλωδίων φωτισμού, τα οποία ανήκουν σε κατασκευαστική Εταιρεία και τα φόρτωσαν στο ανωτέρω όχημα, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από εκπρόσωπο της Εταιρείας και αφού εγκατέλειψαν έμφορτο το όχημα, τράπηκαν πεζή σε φυγή.  

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, μετέβησαν άμεσα στο σημείο και διενήργησαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς να καταστεί εφικτός ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών. 
 Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το Ι.Χ. Φ. αυτοκίνητο του 30χρονου, ως μέσο μεταφοράς κλοπιμαίων, ενώ τα καλώδια που αφαίρεσαν οι δράστες, αξίας (5.000) περίπου ευρώ, αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο της Εταιρείας. 

Την επόμενη ημέρα (19-09-2012) το απόγευμα, ο 30χρονος μετέβη στον Αστυνομικό Σταθμό Αλίαρτου και υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων δραστών για κλοπή του οχήματός του, με σκοπό να παραπλανήσει τις έρευνες των Αστυνομικών Αρχών. Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι η μήνυσή του ήταν ψευδής, προκειμένου να αποποιηθεί την συμμετοχή του στην υπό διερεύνηση κλοπή.  

Ο δράστης συνελήφθη για ψευδορκία και ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του στην κλοπή, αναγνωριζόμενος από τον εκπρόσωπο της Εταιρείας. 
Οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δύο συνεργών του 30χρονου συνεχίζονται, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.