Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Συνελήφθη 19χρονος ημεδαπός για ένοπλη ληστεία σε βάρος υπηκόων Πακιστάν στον Ελαιώνα

Συνελήφθη, στις (17-12-2012) τα ξημερώματα στον Ελαιώνα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 19χρονος ημεδαπός ROMA, ο οποίος μαζί με τρεις ακόμη συνεργούς του που αναζητούνται, διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε βάρος υπηκόων Πακιστάν.
Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 01:30΄τα ξημερώματα, οι τέσσερις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε χώρο Βιομηχανίας ανακύκλωσης πλαστικών, που βρίσκεται επί της Επαρχιακής Οδού Θηβών – Χαλκίδας.
Εκεί, αφού έσπασαν την πόρτα βοηθητικής οικίας, η οποία έχει παραχωρηθεί ως κατάλυμα σε τρεις υπηκόους Πακιστάν, που εργάζονται στη Βιομηχανία και βρίσκονται νόμιμα στη Χώρα, εισέβαλαν στο εσωτερικό της και με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας και αεροβόλου πιστολιού τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ και τρία (3) κινητά τηλέφωνα. Οι υπήκοοι Πακιστάν αντέδρασαν με αποτέλεσμα οι τρεις δράστες να τραπούν σε φυγή, με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που μετέβησαν στη Βιομηχανία, ενώ ο τέταρτος (19χρονος) διέφυγε πεζός σε παρακείμενους αγρούς.
Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, οι οποίοι, μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και συνέλαβαν τον 19χρονο. Μετά από έρευνα στην αυλή της Βιομηχανίας, βρήκαν και κατάσχεσαν το κυνηγετικό όπλο, με δύο φυσίγγια στη θαλάμη και το αεροβόλο πιστόλι (REPLICA), που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης εξιχνιάσθηκαν δύο ακόμα κλοπές οχημάτων και μία κλοπή από οικία, που είχαν διαπράξει οι δράστες πριν τη ληστεία και ειδικότερα :
• -το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο μετέβησαν στη Βιομηχανία και χρησιμοποίησαν ως όχημα διαφυγής, το αφαίρεσαν από το Νεοχωράκι Βοιωτίας και ανήκει σε 67χρονο ημεδαπό,
• -μετά από έρευνες στην ανωτέρω περιοχή, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο άλλο ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο όπως προέκυψε αφαιρέθηκε στις (16-12-2012) από το Κερατσίνι Πειραιώς και ανήκει σε 53χρονο αλλοδαπό, στον οποίο αποδόθηκε και
• -το κυνηγετικό όπλο, το οποίο χρησιμοποίησαν στη ληστεία, είχε κλαπεί το απόγευμα από την οικία 65χρονου ημεδαπού, στα Σκούρτα Δερβενοχωρίων Βοιωτίας.
Οι δράστες αφαίρεσαν ακόμη μία τηλεόραση και μία θήκη ηλεκτρονικού υπολογιστή, τα οποία βρέθηκαν μέσα στο εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο και αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα. Από την αστυνομική έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των δύο από τους τρεις συνεργούς του 19χρονου δράστη, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία, κλοπή από οικία, κλοπές τροχοφόρων και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Για τη υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.