Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Συνελήφθησαν δύο τσιγγάνες για κλοπή από οικία στο Σχηματάρι

Συνελήφθησαν στο Σχηματάρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, δύο (2) ημεδαπές ROMA, ηλικίας 35 και 31 ετών, οι οποίες κατηγορούνται για κλοπή από οικία, την οποία διέπραξαν μαζί με δύο (2) ακόμη ημεδαπές ROMA, που αναζητούνται από τις Αστυνομικές Αρχές.  

Ειδικότερα οι τέσσερις ημεδαπές ROMA, αφού εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα, σε οικία ιδιοκτησίας 38χρονης ημεδαπής στο Σχηματάρι, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα συνολικής αξίας (500) περίπου ευρώ, πλην όμως κατά τη διάρκεια της αποχώρησής τους έγιναν αντιληπτές από την ιδιοκτήτρια της οικίας η οποία ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές.  

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, οι οποίοι συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τις δύο εκ των τεσσάρων δράστιδων, ενώ ενήργησαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των δύο συνεργών τους, οι οποίες είχαν διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.  
Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε σακίδιο που έφερε η 31χρονη συλληφθείσα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία που είχαν μόλις αφαιρεθεί από την ανωτέρω οικία, πλην των κοσμημάτων, τα οποία και αποδόθηκαν στην νόμιμη κάτοχό τους.  

 Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δύο συνεργών τους.  
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.